Pux

Een Facebook omslagfoto? Kies voor video!

Sinds kort is het voor Facebook pagina’s mogelijk om video in plaats van afbeeldingen te gebruiken als omslagfoto. Wat kun je er mee en hoe belangrijk is het?

Een Facebook pagina is voor veel bedrijven dé manier om in contact te komen met hun klanten en om een grote doelgroep te bereiken. Een van de weinige manieren om je huisstijl, verhaal, aanbiedingen of ander soort boodschap prominent in beeld te brengen was de omslagfoto. Maar sinds kort heeft Facebook een nieuwe feature die visueel gezien nog veel aantrekkelijker is: video in plaats van je omslagfoto. Een omslagvideo.

Facebook en video

Facebook maakt er geen geheim van dat het video ziet als de toekomst. Je kunt video’s live streamen, ze spelen automatisch af in je tijdlijn, je kunt ze gemakkelijk op je eigen website plaatsen en je kunt binnenkort naar tv-series kijken die door Facebook geproduceerd zijn. Het is zelfs bekend dat het algoritme van Facebook voorrang geeft aan video’s ten opzichte van andere content.

De afgelopen maanden was Facebook ook veelvuldig aan het testen met video als omslag voor je Facebook pagina. Een van de eerste die er gebruik van kon maken is Narcos (de Netflix serie die je echt gezien moet hebben).

Kan ik het al gebruiken?

De definitieve uitrol is langzaam maar zeker door Facebook in gang gezet, maar verder wordt er vanuit Facebook weinig over gecommuniceerd. Wij hebben het op meerdere Facebook pagina’s getest en het werkte bij allemaal. Om te kijken of het bij jou ook werkt kun je naar je Facebook pagina gaan om de omslagfoto te wijzigen. Als er foto/video uploaden staat dan kun je ook video’s toevoegen. Voorlopig is de functionaliteit alleen beschikbaar voor Facebook pagina’s en niet voor persoonlijke profielen.

Wat kun je er mee? En hoe werkt het?

Een video als omslag geeft je een geheel nieuwe manier om jouw verhaal vertellen, je portfolio te tonen, een actie te promoten, aandacht te trekken en/of sfeer over te brengen. Kijk maar eens naar het voorbeeld van Narcos. Uiteraard hebben wij zelf ook al een filmpje op onze Facebook pagina gezet.

https://www.facebook.com/hallopux/videos/297786784021797/

Om zelf gebruik te maken van een omslagvideo ga je naar je Facebook pagina en klik je op Omslagfoto wijzigen. Daar kun je nu ook kiezen uit video’s. De video’s dienen minimaal 820×312 pixels groot te zijn en mogen tussen de 20-90 seconden lang zijn. De video’s mogen ook geluid bevatten maar dit staat standaard uit, het verhaal moet dus ook zonder audio goed over komen.

Video in plaats van omslagfoto. Een omslagpunt?

Het gebruik van video is enorm toegenomen op Facebook en ook deze nieuwe feature zal ongetwijfeld populair worden. Bedrijven hebben als nooit tevoren de mogelijkheid om op een visuele wijze hun verhaal te vertellen of hun product te promoten.

De komende tijd zullen meer en meer bedrijven gebruik gaan maken van deze mogelijkheid. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar alle creatieve manieren waarop de omslagvideo ingezet gaat worden!

Bij Pux zijn we overtuigd van de kracht van video. Zo hebben we veel ervaring met het maken van animatievideo’s en wordt onze tweede cameradrone binnenkort op kantoor bezorgd. Als je hulp nodig hebt bij het inzetten van video binnen jouw marketing helpen we dan ook graag.